ČIZME za oporavak – Recovery Boots

4.999,00 (37.664,97 kn) uključen PDV 25%

1 na zalihi (može se naručiti po isteku zaliha)

ČIZME ZA OPORAVAK

-Terapija čizama za oporavak poboljšala je oporavak otpora i izdržljivost                     – Smanjuju utjecaj DOM-a                                                                                                    Ubrzana regeneracija energije i snage – koja se obično reducira nakon vježbanja zbog početnih procesa katabolićkih mišića

 

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A Kategorije: ,

Product Description

Kako rade čizme za oporavak (Recovery Boots) ?

Čizme za oporavak su prijenosni proizvod za oporavak koji omogućuje sekvencijalnu isprekidanu pneumatsku terapiju kompresije za obnavljanje i vraćanje mišića nakon vježbanja. Slijedna isprekidana pneumatska kompresija je priznati modalitet oporavka koji se često koristi elitnih i rekreativnih sportaša.

Karakteristčnom manipulacijom krvlju u limfnim tokovima. Sekvencijalni pneumatske kompresijski uređaji kao što su čizme za oporavak(Recovery Boots) su izvorno korištene u kliničkom okruženju kao medicinski alat za sprečavanje post kirurške duboke venske tromboze i edema limfe (Nicolaide, Fernandes i Pollock, 1980; Richmond et al., 1985). Međutim, nedavno su vidjeli da elitni sportski igrači usvajaju ovu vrstu sekvencijalne pneumatske kompresije kako bi optimizirali oporavak i performanse.

Ali kako funkcioniraju čizme za oporavak(Recovery Boots) ?

Čizme za oporavak sastoje se od 4 pojedinačne komore, koje se aktiviraju pomoću RPX ili RP Lite sustava; počnite tako da se postupno napušu od stopala do bedara (pod tlakom po vlastitom izboru), kratko pauzirajte prije brzog otpuštanja zraka, Sve u roku 0d 45 sekundi do 1 minute.Tijekom tog vremena sustav za oporavak pumpe oponaša prirodnu vensku pumpu tijela s periferije u srce. Nadutost čizama za oporavak daje pritisni gradijent prema koži. Ova vrsta kompresije smanjuje prostor za oticanje (Hill et al., 2013), koji smanjuje osmotske promjene tlaka koje su odgovorne za odgovor boli povezane s vježbom oštećenja mišića i DOMS. Kontinuirani ciklus stiskanja – puštanje pumpe za oporavak; (Hanson et al., 2013; Fanelli i sur., 2008).

Terapija čizmama za oporavak (Recovery Boots) pokazala je :    

Terapija čizama za oporavak poboljšala je oporavak otpora i izdržljivost                           (Brown I sur., 2017).

– Povećanje protoka krvi i uklanjanja metabolita nakon vježbanja                                             (Hill I sur., 2013; Hanson i sur., 2013).

– Smanjuju utjecaj DOM-a                                                                                                                        (Hill I sur., 2013)

– Ubrzana regeneracija energije i snage – koja se obično reducira nakon vježbanja zbog početnih procesa kataboličkih mišića.(Hill I suradnici,2013)

 

Dakle što to znači?

– Poboljšani oporavak
– Brži povratak na treninge ili natjecanje
– Poboljšana spremnost za sudjelovanje u vježbi
– Smanjena mišićna bol
– olakšava skraćivanje odmora između treninga ili natjecateljskih aktivnosti

Ako ste zainteresirani za raspon oporavka pumpe i želite iskoristiti isti oporavak kao i elita nogometa i ragbija; ili biste jednostavno željeli saznati više, preuzmite RPX-ovu besplatnu brošuru i e-knjigu na mreži ili nazovite izravno i razgovarajte s članom tima.

 

Kako kompresija gradijenta funkcionira u RecoveryPump čizmi?

Preko kompresije, “RecoveryPump Boots” proizvodi gradijent tlaka koji je najveći u donjim ekstremitetima potiče protok krvi iz ovih područja prema srcu pomoću venskog sustava. RecoveryPump Čizme imaju četiri komore koje se pokreću od pete do donjeg dijela kuka. Odijela koriste gradijentnu kompresiju, koja se napuštaju sekvencijalno od komore stopala do gornjeg bedra. Smanjenje gradijenta se zatim oslobađa što dovodi do protoka krvi natrag do nogu i stopala. “RecoveryPump Boots” proizvode brzo vrijeme ciklusa; 1 ciklus može biti dovršen za 45 sekundi do 1 minute, što omogućuje više ciklusa od konkurentskih proizvoda da bi pomogli oporavku. To je u usporedbi s našim konkurentima s vremenom ciklusa od 3 do 5 minuta.

POBOLJŠANJE POVRATKA

Sekvencijalni gradijent kompresije omogućuje stimulaciju venskog sustava koji kreće krv iz najudaljenijih ekstremiteta natrag prema srcu, uklanjajući otpadne produkte kao što je kreatinska kinaza koja je povišena nakon intenzivne vježbe (Kraemer, French and Spiering, 2004). To rezultira uklanjanjem metabolita koji uzrokuju umor i bol u mišićima. Osim toga, gradijent tlaka koji proizvodi “RecoveryPump Boots” pomaže oporavak neuronske funkcije i propriocepcije nakon vježbanja što dovodi do bržeg vremena oporavka (Staley i Richard, 1997; Kraemer i sur., 2001).
SMANJITI
KRUTOST
I
OTEKLINA
Dizajn “RecoveryPump Boot” znači da se protok krvi potiče od tabanice koji prekriva cjelinu udova i završava odmah ispod kuka. Odjeljak nožice “RecoveryPump Boot” osigurava pritisak od vrha i dna stopala što omogućuje smanjenje krutosti i otekline (Chleboun i sur, 1995) kroz čitav donji dio..

.

POVEĆAJU VRIJEDNOST POVRATKA

Pokazano je da se sekvencijalna kompresija gradijenta “RecoveryPump Boots”, kada se koristi nakon treninga ili natjecanja, smanjuje broj otkucaja srca na razinu odmora (Waller et al, 2006). Postoji velika korelacija između umora mišića i povišene tjelovježbe nakon otkucaja srca, pa stoga ako se broj otkucaja srca može vratiti na normalnu razinu odmora, sportaši se brže mogu oporavljati od vježbanja i osjetiti niže razine mišićavog umora. Povećanje učinkovitosti Nadalje, Nicolaides i sur. (1980) utvrdili su da se kod korištenja sekvencijalnog gradijentnog komprimiranja crpila krv iz distalne stlačene posude koja se kreće u proksimalnom smjeru. Nadalje, otkriveno je da se venska krv zarobljava u distalnim venama kada se koristi uniformna kompresija. Nasuprot tome, fibrinolitička aktivnost (postupak koji sprečava ugrušak krvi) bio je veći kada se dogodila sekvencijska gradijentna kompresija. Stoga, sekvencijalna kompresija gradijenta u RecoveryPump Bootsu ubrzava oporavak od vježbanja i može poboljšati performanse. Gradijentna kompresija je dokazana kao najučinkovitiji tip pneumatskog kompresije koji je iskorišten i isporučen kroz 40 godina iskustva kroz sustave obnovljive crpke. Pumpa za obnavljanje ne samo da pruža gradijentnu kompresiju već i preciznu razinu kompresije radi optimalnog oporavka, performansi i potreba za rehabilitacijom

 

Additional Information

VELIČINA

mala S 85, srednja M 95, velika L 105, [iroka W 105, extra velika XL 115